BATON LIOFILIZOWANY TRUSKAWKOWY BEZGLUTENOWY 10 g - CELIKO (FRUPP)
truskawki (26%), zagęszczone soki i ekstrakty owocowe (ekstrakt z owoców drzewa karobowego, ekstrakt jabłkowy, zagęszczony sok jabłkowy), fruktooligosacharydy (A)* i/lub inulina (B)*, maltodekstryna, substancja żelująca: pektyny. (*Obecność składnika A, B – patrz przy numerze partii).
OPIS
Bez dodatku cukrów. Zawiera naturalnie występujące cukry.
Bez dodatku tłuszczu i soli. Bogaty w błonnik.
WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
Wartość energetyczna: 1401 kJ/334 kcal
Tłuszcz: 1,1 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,1 g
Węglowodany: 63 g
w tym cukry: 41 g
Błonnik: 31 g
Białko: 2,1 g
Sól: 0,02 g
Zawartość soli wynika wyłącznie z obecności naturalnie występującego sodu.
ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu. Spożyć bezpośrednio po otwarciu.
Słodycze i przekąski
-
Bez Cukru:
BEZ CUKRU (w składnikach)
-
BEZ GLUTENU (deklaracja):
BEZ GLUTENU (deklaracja)
-
BEZ GLUTENU (w składnikach):
BEZ GLUTENU (w składnikach)
-
Głębokość opakowania jednostkowego (cm):
2.00
-
Gwarantowany termin przydatności (w dniach):
90
-
Kraj pochodzenia:
Polska
-
Masa netto (g):
10
-
Producent:
CELIKO (batony, galaretki, mieszanki do wypieków)
-
PRODUCENT / DYSTRYBUTOR – NAZWA I ADRES:
Celiko SA ul. Św. Antoniego 71, 61-359 Poznań
-
Szerokość opakowania jednostkowego (cm):
5.00
-
WEGAŃSKI:
WEGAŃSKI
-
WEGETARIAŃSKI:
WEGETARIAŃSKI
-
Wysokość opakowania jednostkowego (cm):
5.00