MĄKA Z BIAŁEJ KUKURYDZY DO POLENTY BEZGLUTENOWA BIO 500 g PASTA NATURA
100 % ekologiczna mąka z białej kukurydzy.
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
Doprowadzić do wrzenia 1 litr wody i sól. Wsypać 250 g mąki, mieszać około 3 minut. Zwiększyć czas gotowania, aby uzyskać bardziej spójną polentę i zdjąć z ognia.
WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
Wartość energetyczna: 1468 kJ / 346 kcal
Tłuszcz: 1,0 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,5 g
Węglowodany: 76 g
w tym cukry: 0,5 g
Błonnik: 2,5 g
Białko: 7,0 g
Sól: 0,01 g
INFORMACJA ALERGENNA
Może zawierać SOJĘ
ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu
Mąki i skrobie
-
Bez Cukru:
BEZ CUKRU (w składnikach)
-
BEZ GLUTENU (deklaracja):
BEZ GLUTENU (deklaracja)
-
BEZ GLUTENU (w składnikach):
BEZ GLUTENU (w składnikach)
-
CERTYFIKAT BIO:
CERTYFIKAT BIO
-
Głębokość opakowania jednostkowego (cm):
5.00
-
Gwarantowany termin przydatności (w dniach):
360
-
Kraj pochodzenia:
Włochy
-
Masa netto (g):
500
-
Producent:
PASTA NATURA (makarony bezglutenowe)
-
PRODUCENT / DYSTRYBUTOR – NAZWA I ADRES:
PASTA NATURA SRL
-
Szerokość opakowania jednostkowego (cm):
9.00
-
WEGAŃSKI:
WEGAŃSKI
-
WEGETARIAŃSKI:
WEGETARIAŃSKI
-
Wysokość opakowania jednostkowego (cm):
30.00