Wczytuję dane...

MĄKA Z ŻOŁĘDZI BEZGLUTENOWA BIO 500 g - DARY NATURY

Model:  7684
średnia: 0.0  ocen: 0
Ten produkt nie ma jeszcze ocen
Produkt dostępny!
512 szt.
14,90 PLN
SKŁADNIKI
żołędzie* (100%) (*certyfikowany składnik ekologiczny)

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
Mąkę żołędziową można wykorzystywać jako uszlachetniający dodatek do mąki zbożowej w proporcji 2/3 mąki zbożowej i 1/3 mąki żołędziowej i wypiekać chleb, bułki, ciasteczka oraz inne wyroby. Można ją wykorzystać także do wszystkich dań gdzie normalnie dodaje się mąkę zbożową np. jako dodatek do makaronu, omletów z jaj, placków ziemniaczanych (dodając do 2/3 tartych ziemniaków 1/3 mąki z żołędzi).

WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
Wartość energetyczna: 1355 kJ/322 kcal
Tłuszcz: 5,1 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,9 g
Węglowodany: 73,4 g
w tym cukry: 0,9 g
Błonnik: 16,8 g
Białko: 4,1 g
Sól: 0,0 g

ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.

Dane techniczne

  • Realizacja zamówienia::

    24 godzin

Mąki i skrobie

  • Bez Cukru: 

    BEZ CUKRU (w składnikach)

  • BEZ GLUTENU (deklaracja): 

    BEZ GLUTENU (deklaracja)

  • BEZ GLUTENU (w składnikach): 

    BEZ GLUTENU (w składnikach)

  • CERTYFIKAT BIO: 

    CERTYFIKAT BIO

  • Głębokość opakowania jednostkowego (cm): 

    6.00

  • Gwarantowany termin przydatności (w dniach): 

    120

  • Kraj pochodzenia: 

    Polska

  • Masa netto (g): 

    500

  • Producent: 

    DARY NATURY - inne

  • PRODUCENT / DYSTRYBUTOR – NAZWA I ADRES: 

    MIROSŁAW ANGIELCZYK DARY NATURY, KORYCINY 73, 17-315 GRODZISK

  • Szerokość opakowania jednostkowego (cm): 

    9.00

  • WEGAŃSKI: 

    WEGAŃSKI

  • WEGETARIAŃSKI: 

    WEGETARIAŃSKI

  • Wysokość opakowania jednostkowego (cm): 

    21.00

Polecamy