FASOLKA PINTO BIO 400 g - BIO PLANET
ekologiczna fasolka pinto 100 %.
OPIS
Ekologiczna fasolka pinto to dekoracyjna roślina strączkowa. Bordowe kropki sprawiają, że dania z jej dodatkiem, nabierają oryginalnego i ciekawego wyglądu. Znakomicie pasuje do dań z kukurydzą i ryżem, a także do zup, sosów, dań duszonych, sałatek.
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
uprzednio namoczoną co najmniej 12 godzin i przepłukaną fasolę należy gotować do miękkości w świeżej, nieosolonej wodzie ok. 60 min. Fasolę solimy dopiero pod koniec gotowania.
WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
Wartość energetyczna - 1241 kJ/295 kcal
Tłuszcz - 1,3 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone - 0,2 g
Węglowodany - 36 g
w tym cukry - 2,3 g
Błonnik - 24 g
Białko - 23 g
Sól - 0,01 g
ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
Warzywa strączkowe
-
Bez Cukru:
BEZ CUKRU (w składnikach)
-
BEZ GLUTENU (w składnikach):
BEZ GLUTENU (w składnikach)
-
CERTYFIKAT BIO:
CERTYFIKAT BIO
-
Głębokość opakowania jednostkowego (cm):
5.00
-
Gwarantowany termin przydatności (w dniach):
60
-
Kraj pochodzenia:
Chiny
-
Kraj pochodzenia składników (słownik BP):
Chiny
-
Masa netto (g):
400
-
Producent:
BIO PLANET - seria ZIELONA (strączkowe)
-
PRODUCENT / DYSTRYBUTOR – NAZWA I ADRES:
BIO PLANET S.A., WILKOWA WIEŚ 7, 05-084 LESZNO
-
Szerokość opakowania jednostkowego (cm):
8.00
-
WEGAŃSKI:
WEGAŃSKI
-
WEGETARIAŃSKI:
WEGETARIAŃSKI
-
Wysokość opakowania jednostkowego (cm):
15.00