ALGI MORSKIE SUSZONE - DULSE BIO 25 g - PORTO MUINOS
algi morskie dulse* (Palmaria Palmata) (*certyfikowany składnik ekologiczny)
OPIS
Suszone w temperaturze poniżej 42°C. Biały nalot może wynikać z naturalnie występującej soli.
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
Namoczyć przez około 5 min. Po namoczeniu algi Dulse powiększą swoją objętość do 4 razy. Gotować według uznania ok. 15 minut. Można też przygotować w piekarniku lub na patelni.
WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
Wartość energetyczna: 937 kJ/224 kcal
Tłuszcz: 0,5 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,1 g
Węglowodany: 21 g
w tym cukry: 0 g
Błonnik: 31 g
Białko: 18 g
Sól: 4,4 g
INFORMACJA ALERGENNA
Może zawierać mięczaki, SKORUPIAKI i ryby.
ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu. Po otwarciu przechowywać szczelnie zamknięte.
Warzywa i grzyby przetworzone
-
Bez Cukru:
BEZ CUKRU (w składnikach)
-
BEZ GLUTENU (w składnikach):
BEZ GLUTENU (w składnikach)
-
CERTYFIKAT BIO:
CERTYFIKAT BIO
-
Głębokość opakowania jednostkowego (cm):
4.50
-
Gwarantowany termin przydatności (w dniach):
200
-
Kraj pochodzenia:
Hiszpania
-
Kraj pochodzenia składników (słownik BP):
Hiszpania
-
Masa netto (g):
25
-
Producent:
PORTO MUINOS (algi morskie)
-
PRODUCENT / DYSTRYBUTOR – NAZWA I ADRES:
PORTO-MUINOS, S.L., POL. O ACEVEDO, PARCELA 14, 15185 CERCEDA
-
Szerokość opakowania jednostkowego (cm):
10.20
-
WEGAŃSKI:
WEGAŃSKI
-
WEGETARIAŃSKI:
WEGETARIAŃSKI
-
Wysokość opakowania jednostkowego (cm):
17.70