RYŻ DZIKI KANADYJSKI BIO 250 g - VIANDS
ryż dziki* 100 %. (*certyfikowany składnik ekologiczny)
OPIS
Pod względem botanicznym dziki ryż to nie ryż, ale dzika trawa wodna, która rośnie na brzegach jezior i rzek i jest zbierana z łodzi. Zebrane ziarna ryżu mają kolor zielono-brązowy i mają wysoką zawartość wody. Dopiero po wysuszeniu w temperaturze 110 - 120 °C ziarna ryżu zmieniają kolor na brązowo-czarny.
Dziki ryż można wykorzystać jako dodatek do różnych potraw, jako nadzienie w połączeniu z warzywami, w zupach lub jako dodatek do sałatek.
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
Wsypać szklankę dzikiego ryżu do czterech szklanek wody, gotować 45 - 50 minut, odcedzić, przepłukać wodą, podawać.
WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
Wartość energetyczna: 1555 kJ/371 kcal
Tłuszcz: 0,9 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,2 g
Węglowodany: 78 g
w tym cukry: 1,3 g
Białko: 13 g
Sól: 0,01 g
ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
Ryże
-
Bez Cukru:
BEZ CUKRU (w składnikach)
-
BEZ GLUTENU (w składnikach):
BEZ GLUTENU (w składnikach)
-
CERTYFIKAT BIO:
CERTYFIKAT BIO
-
Głębokość opakowania jednostkowego (cm):
4.00
-
Gwarantowany termin przydatności (w dniach):
120
-
Kraj pochodzenia:
Polska
-
Kraj pochodzenia składników (słownik BP):
Kanada
-
Masa netto (g):
250
-
Producent:
VIANDS (soki, inne)
-
PRODUCENT / DYSTRYBUTOR – NAZWA I ADRES:
VIANDS SP. Z O.O., SPÓŁDZIELCZA 3 , 05-600 GRÓJEC
-
Szerokość opakowania jednostkowego (cm):
8.00
-
WEGAŃSKI:
WEGAŃSKI
-
WEGETARIAŃSKI:
WEGETARIAŃSKI
-
Wysokość opakowania jednostkowego (cm):
18.00