Wczytuję dane...

MIESZANKA DO WYPIEKU CIASTA BISZKOPTOWEGO BEZGLUTENOWA 200 g - CELIKO

Model:  27909
średnia: 0.0  ocen: 0
Ten produkt nie ma jeszcze ocen
Produkt dostępny!
401 szt.
8,90 PLN
SKŁADNIKI
skrobia ziemniaczana, skrobia kukurydziana, cukier.

OPIS
Koncentrat ciasta biszkoptowego w proszku do przygotowania biszkoptu, muffinek i babeczek.
Produkt odpowiedni dla wegan i wegetarian.

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
Biszkopt:
- 1 opakowanie koncentratu ciasta biszkoptowego
- 50 g cukru (1/4 szklanki)
- 3 jaja
- 1 łyżeczka proszku do pieczenia Celiko
Wykonanie:
- Oddzielić żółtka od białek. Białka ubić z cukrem. Następnie kolejno dodawać po jednym żółtku stale ubijając.
- W miseczce wymieszać koncentrat z proszkiem do pieczenia, a następnie gotową mieszankę przesiać do naczynia z ubitą masą jajeczną. Delikatnie wymieszać na jednolitą masę.
- Ciasto przełożyć do formy wyłożonej pergaminem lub natłuszczonej blachy posypanej bezglutenową bułką tartą.
- Piec w piekarniku w temperaturze 180 stopni Celsjusza przez ok 30 min. Po wyjęciu z piekarnika poczekać, aż przestygnie. Następnie do biszkoptu dodać ulubione dodatki.

Przepis na Ciasto pomarańczowe - wegańskie:
- 1 opakowanie ciasta biszkoptowego
- 140 g puree z batatów (pieczonych lub gotowanych)
- 3 łyżki soku z pomarańczy (30 g)
- 3 łyżki oleju (30 g)
- 2 łyżeczki cukru wanilinowego Celiko
- 1 łyżeczka proszku do pieczenia (5 g)
- starta skórka pomarańczy
Wykonanie:
- Puree z batatów zmiksować z sokiem pomarańczowym, a następnie z olejem.
- Dodawać do masy małymi porcjami przesiany koncentrat ciasta zmieszany z proszkiem do pieczenia i miksować. Na koniec dodać skórkę pomarańczy i zamieszać.
- Gotową masę przełożyć do małej tortownicy lub małej keksówki.
- Piec w temperaturze 180 stopni Celsjusza przez 30 minut.

WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
Wartość energetyczna: 1526 kJ/365 kcal
Tłuszcz: 0 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0 g
Węglowodany: 89 g
w tym cukry: 32 g
Białko: 0 g
Sól: 0,01 g

INFORMACJA ALERGENNA
Może zawierać SOJĘ, mleko i ich produkty pochodne.

ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.

Dane techniczne

  • Realizacja zamówienia::

    24 godzin

Mieszanki do przygotowywania potraw

  • BEZ GLUTENU (deklaracja): 

    BEZ GLUTENU (deklaracja)

  • BEZ GLUTENU (w składnikach): 

    BEZ GLUTENU (w składnikach)

  • Głębokość opakowania jednostkowego (cm): 

    3.00

  • Gwarantowany termin przydatności (w dniach): 

    90

  • Kraj pochodzenia: 

    Polska

  • Masa netto (g): 

    200

  • Producent: 

    CELIKO (batony, galaretki, mieszanki do wypieków)

  • PRODUCENT / DYSTRYBUTOR – NAZWA I ADRES: 

    Celiko SA ul. Św. Antoniego 71, 61-359 Poznań

  • Szerokość opakowania jednostkowego (cm): 

    15.90

  • WEGAŃSKI: 

    WEGAŃSKI

  • WEGETARIAŃSKI: 

    WEGETARIAŃSKI

  • Wysokość opakowania jednostkowego (cm): 

    21.00