KWASEK CYTRYNOWY 500 g - BATOM
kwas cytrynowy
OPIS
Kwas cytrynowy to bezwonny, krystaliczny proszek często wykorzystywany w gospodarstwach domowych i przemyśle spożywczym jako regulator kwasowości (w napojach, dżemach, galaretkach) oraz przeciwutleniacz (przy produkcji majonezów, sosów). Pomocny także jako środek czyszczący, usuwający kamień i osady (czajniki, kubki).
INFORMACJA ALERGENNA
Może zawierać ZBOŻA ZAWIERAJĄCE GLUTEN, ORZECHY, SEZAM.
ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
Dodatki do wypieków i deserów
-
Bez Cukru:
BEZ CUKRU (w składnikach)
-
BEZ GLUTENU (w składnikach):
BEZ GLUTENU (w składnikach)
-
Głębokość opakowania jednostkowego (cm):
6.00
-
Gwarantowany termin przydatności (w dniach):
45
-
Kraj pochodzenia:
Polska
-
Masa netto (g):
500
-
Producent:
BATOM (oleje, soki, sole kąpielowe)
-
PRODUCENT / DYSTRYBUTOR – NAZWA I ADRES:
BATOM.PL JÓZEF LEŚNIAK HURTOWNIA ZDROWEJ ŻYWNOŚCI, GENERAŁA AUGUSTA FIELDORFA-NILA 17, 31-209 KRAKÓW
-
Szerokość opakowania jednostkowego (cm):
13.00
-
WEGAŃSKI:
WEGAŃSKI
-
WEGETARIAŃSKI:
WEGETARIAŃSKI
-
Wysokość opakowania jednostkowego (cm):
21.50