IMBIR KANDYZOWANY W CZEKOLADZIE GORZKIEJ BEZGLUTENOWY BIO 50 g - DOTI
kandyzowany imbir* 50 % (imbir*, cukier trzcinowy*), czekolada* 49 % [miazga kakaowa*, cukier trzcinowy*, tłuszcz kakaowy*, kakao o obniżonej zawartości tłuszczu*, emulgator: lecytyny (z SOI*)], substancje glazurujące*: guma arabska*, cukier*. (*certyfikowany składnik ekologiczny)
Czekolada: masa kakaowa minimum 60 %.
OPIS
Wysoka zawartość błonnika pokarmowego. Opakowanie zawiera dwie sugerowane porcje produktu.
WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
Wartość energetyczna: 1807 kJ/ 432 kcal
Tłuszcz: 20 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 12 g
Węglowodany: 58 g
w tym cukry: 22 g
Błonnik: 6,0 g
Białko: 2,9 g
Sól: 0 g
INFORMACJA ALERGENNA
Może zawierać ORZECHY NERKOWCA i MIGDAŁY.
ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
Słodycze i przekąski
-
BEZ GLUTENU (deklaracja):
BEZ GLUTENU (deklaracja)
-
BEZ GLUTENU (w składnikach):
BEZ GLUTENU (w składnikach)
-
CERTYFIKAT BIO:
CERTYFIKAT BIO
-
Głębokość opakowania jednostkowego (cm):
4.60
-
Gwarantowany termin przydatności (w dniach):
120
-
Kraj pochodzenia:
Polska
-
Kraj pochodzenia składników (słownik BP):
-
-
Masa netto (g):
50
-
Producent:
DOTI (produkty w deserowej czekoladzie)
-
PRODUCENT / DYSTRYBUTOR – NAZWA I ADRES:
DOTI SPÓŁKA JAWNA MANUFAKTURA, D.M. MROCZKOWSCY, SMOLEC, STAROWIEJSKA 39, 55-080 KĄTY WROCŁAWSKIE
-
Szerokość opakowania jednostkowego (cm):
6.90
-
WEGAŃSKI:
WEGAŃSKI
-
WEGETARIAŃSKI:
WEGETARIAŃSKI
-
Wysokość opakowania jednostkowego (cm):
14.00