OLEJ RZEPAKOWY DO GOTOWANIA I SMAŻENIA BIO 1 L - NATURAVENA
ekologiczny olej rzepakowy rafinowany 100 %
OPIS
Olej rzepakowy do gotowania i smażenia ma neutralny smak i zapach. Polecamy do potraw zimnych i gorących oraz do głębokiego smażenia nieprzekraczającego 220 °C.
WARTOŚĆ ODŻYWCZA w 100 ml
Wartość energetyczna: 3425 kJ/833 kcal
Tłuszcz: 93 g
w tym:
kwasy nasycone: 7,7 g
jednonienasycone: 64 g
wielonienasycone: 21 g
Węglowodany: 0 g
w tym cukry: 0 g
Białko: 0 g
Sól: 0 g
Kwas alfa-linolenowy (kwas tłuszczowy omega-3): 4,8 g
Witaminy:
Witamina E: 14,69 mg (122 %*)
Witamina K: 66,94 µg (89 %*)
*dzienna referencyjna wartość spożycia witamin (dla osoby dorosłej).
WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu, z dala od bezpośredniego światła.
Oleje, oliwy
-
Bez Cukru:
BEZ CUKRU (w składnikach)
-
BEZ GLUTENU (w składnikach):
BEZ GLUTENU (w składnikach)
-
CERTYFIKAT BIO:
CERTYFIKAT BIO
-
Głębokość opakowania jednostkowego (cm):
8.50
-
Gwarantowany termin przydatności (w dniach):
120
-
Kraj pochodzenia:
Litwa
-
Kraj pochodzenia składników (słownik BP):
Rolnictwo UE
-
Producent:
NATURAVENA BIO
-
PRODUCENT / DYSTRYBUTOR – NAZWA I ADRES:
BIO PLANET S.A., WILKOWA WIEŚ 7, 05-084 LESZNO
-
Szerokość opakowania jednostkowego (cm):
8.50
-
WEGAŃSKI:
WEGAŃSKI
-
WEGETARIAŃSKI:
WEGETARIAŃSKI
-
Wysokość opakowania jednostkowego (cm):
25.00