Wczytuję dane...

GALARETKA PRZEZROCZYSTA BEZ CUKRU O SMAKU OWOCÓW LEŚNYCH BEZGLUTENOWA 14 g - CELIKO

Model:  27890
średnia: 0.0  ocen: 0
Ten produkt nie ma jeszcze ocen
Produkt dostępny!
1208 szt.
2,90 PLN
SKŁADNIKI
żelatyna wieprzowa, regulator kwasowości: kwas cytrynowy; aromat, proszek z owoców leśnych 1% (zagęszczone soki z owoców leśnych, maltodekstryna).

OPIS
Galaretka bez cukru Celiko jest przeznaczona dla osób stosujących dietę niskocukrową, dbających o linię i używających słodzików zamiast cukru. Stosując ją samodzielnie możesz kształtować smak i kaloryczność swojego deseru.
Opakowanie wystarcza na przygotowanie 4 porcji galaretki po ok. 130 g.

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
1. Zawartość opakowania wsypać do 1/2 l przegotowanej, gorącej wody (nie gotować).
2. Dokładnie wymieszać, aż do rozpuszczenia i wystudzić. Według uznania można dodać do galaretki słodzik lub cukier (około 3-4 łyżki).
3. Wlać do naczynia i wstawić do lodówki, aby galaretka stężała. W czasie upałów należy użyć mniej wody, ok. 400 ml.

Przepis na galaretkę jogurtową
Składniki: opakowanie galaretki, 200 g jogurtu naturalnego typu islandzkiego, 300 ml wody, 2 łyżki cukru trzcinowego lub słodzik.
Przygotowanie: galaretkę zmieszać z cukrem i wsypać do 300 ml przegotowanej, gorącej wody (nie gotować!).
Dokładnie rozpuścić. Następnie do lekko przestudzonej galaretki dodać JOGURT i zmiksować.
Rozlać do salaterek i wstawić do lodówki do stężenia.
Przed podaniem udekorować owocami.

WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
Wartość energetyczna: 1433 kJ/307 kcal
Tłuszcz: 0 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0 g
Węglowodany: 4,8 g
w tym cukry: 0,5 g
Białko: 72 g
Sól: 0,24 g

UWAGA
Pamiętaj, że świeże owoce kiwi i ananasa spowodują, że galaretka nie stężeje.

ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.

Dane techniczne

  • Realizacja zamówienia::

    24 godzin

Budynie, galaretki, kisiele

  • Bez Cukru: 

    BEZ CUKRU (w składnikach)

  • BEZ GLUTENU (deklaracja): 

    BEZ GLUTENU (deklaracja)

  • BEZ GLUTENU (w składnikach): 

    BEZ GLUTENU (w składnikach)

  • Głębokość opakowania jednostkowego (cm): 

    1.00

  • Gwarantowany termin przydatności (w dniach): 

    90

  • Kraj pochodzenia: 

    Polska

  • Masa netto (g): 

    14

  • Producent: 

    CELIKO (batony, galaretki, mieszanki do wypieków)

  • PRODUCENT / DYSTRYBUTOR – NAZWA I ADRES: 

    Celiko SA ul. Św. Antoniego 71, 61-359 Poznań

  • Szerokość opakowania jednostkowego (cm): 

    13.00

  • Wysokość opakowania jednostkowego (cm): 

    10.00