MISO SHIRO (PASTA Z RYŻU I SOI) BIO 300 g - LIMA
ryż* (63 %), SOJA* (23 %), woda, sól morska (6,3 %), Aspergillus oryzae. (*certyfikowany składnik ekologiczny)
OPIS
Tradycyjna, bardzo delikatna pasta japońska, produkowana ze sfermentowanego ryżu z dodatkiem SOI. Miso znane było na Dalekim Wschodzie już w 1300 roku. Długość fermentacji ryżu - kilka dni. Produkt pasteryzowany.
WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
Wartość energetyczna - 812 kJ/193 kcal
Tłuszcz - 4,2 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone - 0,7 g
Węglowodany - 29 g
w tym cukry - 26 g
Błonnik - 2,0 g
Białko - 9,1 g
Sól - 5,0 g
INFORMACJA ALERGENNA
Produkt może zawierać zboża zwierające gluten.
ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym miejscu.
-
Bez Cukru:
BEZ CUKRU (w składnikach)
-
BEZ GLUTENU (w składnikach):
BEZ GLUTENU (w składnikach)
-
CERTYFIKAT BIO:
CERTYFIKAT BIO
-
Głębokość opakowania jednostkowego (cm):
13.50
-
Gwarantowany termin przydatności (w dniach):
146
-
Kraj pochodzenia:
Japonia
-
Kraj pochodzenia składników (słownik BP):
Japonia
-
Masa netto (g):
300
-
Producent:
LIMA (sosy sojowe, kawy zbożowe)
-
PRODUCENT / DYSTRYBUTOR – NAZWA I ADRES:
LIMA N.V., GROENDREEF 101, 9880 AALTER
-
Szerokość opakowania jednostkowego (cm):
5.00
-
WEGAŃSKI:
WEGAŃSKI
-
WEGETARIAŃSKI:
WEGETARIAŃSKI
-
Wysokość opakowania jednostkowego (cm):
16.00