PRZYPRAWA DO OGÓRKÓW KISZONYCH 100 g - DARY NATURY
Model:
45603
X
-
Załączniki bezpieczeństwa
Załczniki do produktuZałączniki dotyczące bezpieczeństwa produktu zawierają informacje o opakowaniu produktu i mogą dostarczać kluczowych informacji dotyczących bezpieczeństwa konkretnego produktu
-
Informacje o producencie
Informacje o producencieInformacje dotyczące produktu obejmują adres i powiązane dane producenta produktu.dary natury - przyprawy i zioła
-
Osoba odpowiedzialna w UE
Osoba odpowiedzialna w UEPodmiot gospodarczy z siedzibą w UE zapewniający zgodność produktu z wymaganymi przepisami.
SKŁADNIKI
GORCZYCA biała 24 %, chrzan, czosnek, pieprz czarny, ziele angielskie, koper, liść laurowy, estragon, liść czarnej porzeczki.
OPIS
Kompletna przyprawa do ogórków kiszonych. Porcja na 5 kg ogórków.
Propozycja przepisu na ogórki kiszone: Ogórki dokładnie umyć, odsączyć, układać w naczyniach i kładąc na dno w połowie i na powierzchni ogórków, przyprawy. Ogórki zalać zimną solanką sporządzoną z przegotowanej wody z dodatkiem soli (biorąc na litr wody 5 dkg soli), tak aby były całkowicie przykryte. W przypadku, gdy będą sporządzone w słojach 1 l - 1,5 l na słój należy dodać: 1 gałązkę kopru, 1 gałązkę estragonu, szczyptę GORCZYCY białej, 2-3 liście z czarnej porzeczki, 1 korzeń chrzanu, 2-3 liście laurowe, kilka plastrów czosnku. (* w przypadku, gdy składniki są krojone do w/w proporcji należy wziąć czubatą łyżkę suszu)
INFORMACJA ALERGENNA
Może zawierać gluten.
ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym miejscu.
GORCZYCA biała 24 %, chrzan, czosnek, pieprz czarny, ziele angielskie, koper, liść laurowy, estragon, liść czarnej porzeczki.
OPIS
Kompletna przyprawa do ogórków kiszonych. Porcja na 5 kg ogórków.
Propozycja przepisu na ogórki kiszone: Ogórki dokładnie umyć, odsączyć, układać w naczyniach i kładąc na dno w połowie i na powierzchni ogórków, przyprawy. Ogórki zalać zimną solanką sporządzoną z przegotowanej wody z dodatkiem soli (biorąc na litr wody 5 dkg soli), tak aby były całkowicie przykryte. W przypadku, gdy będą sporządzone w słojach 1 l - 1,5 l na słój należy dodać: 1 gałązkę kopru, 1 gałązkę estragonu, szczyptę GORCZYCY białej, 2-3 liście z czarnej porzeczki, 1 korzeń chrzanu, 2-3 liście laurowe, kilka plastrów czosnku. (* w przypadku, gdy składniki są krojone do w/w proporcji należy wziąć czubatą łyżkę suszu)
INFORMACJA ALERGENNA
Może zawierać gluten.
ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym miejscu.
Polecamy