PRZYPRAWA DO OGÓRKÓW KONSERWOWYCH 100 g - DARY NATURY
Model:
45604
X
-
Załączniki bezpieczeństwa
Załczniki do produktuZałączniki dotyczące bezpieczeństwa produktu zawierają informacje o opakowaniu produktu i mogą dostarczać kluczowych informacji dotyczących bezpieczeństwa konkretnego produktu
-
Informacje o producencie
Informacje o producencieInformacje dotyczące produktu obejmują adres i powiązane dane producenta produktu.dary natury - przyprawy i zioła
-
Osoba odpowiedzialna w UE
Osoba odpowiedzialna w UEPodmiot gospodarczy z siedzibą w UE zapewniający zgodność produktu z wymaganymi przepisami.
SKŁADNIKI
koper ogrodowy 13 %, estragon, chrzan, ziele angielskie, pieprz czarny, kolendra, GORCZYCA, marchew korzeń, majeranek, liść laurowy, czosnek (w zmiennych proporcjach).
OPIS
Mieszanka przypraw do ogórków konserwowych. Porcja na 5 kg ogórków.
Propozycja przepisu na ogórki konserwowe: Ogórki dokładnie umyć, odsączyć, układać w naczyniach wraz z przyprawami. Ogórki zalać zalewą: na 3 litry wody - 0,5 l octu 10 %, 40 g soli, 30 g cukru. Ogórki zamknąć i pasteryzować w temperaturze 90°C przez około 10 minut. W przypadku, gdy ogórki będą sporządzone w słoikach 1 l - 1,5 l na 1 słój należy brać: 1 - 2 łyżki przygotowanej mieszanki lub 1 gałązkę estragonu, 1 korzeń chrzanu, 3 - 4 ziarnka pieprzu, 1/4 łyżki GORCZYCY, 2- 3 ziarnka ziela angielskiego, szczypta kolendry, korzeń marchwi, 2 - 3 liście laurowe, ząbek czosnku, szczyptę majeranku.
INFORMACJA ALERGENNA
Może zawierać gluten.
ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym miejscu.
koper ogrodowy 13 %, estragon, chrzan, ziele angielskie, pieprz czarny, kolendra, GORCZYCA, marchew korzeń, majeranek, liść laurowy, czosnek (w zmiennych proporcjach).
OPIS
Mieszanka przypraw do ogórków konserwowych. Porcja na 5 kg ogórków.
Propozycja przepisu na ogórki konserwowe: Ogórki dokładnie umyć, odsączyć, układać w naczyniach wraz z przyprawami. Ogórki zalać zalewą: na 3 litry wody - 0,5 l octu 10 %, 40 g soli, 30 g cukru. Ogórki zamknąć i pasteryzować w temperaturze 90°C przez około 10 minut. W przypadku, gdy ogórki będą sporządzone w słoikach 1 l - 1,5 l na 1 słój należy brać: 1 - 2 łyżki przygotowanej mieszanki lub 1 gałązkę estragonu, 1 korzeń chrzanu, 3 - 4 ziarnka pieprzu, 1/4 łyżki GORCZYCY, 2- 3 ziarnka ziela angielskiego, szczypta kolendry, korzeń marchwi, 2 - 3 liście laurowe, ząbek czosnku, szczyptę majeranku.
INFORMACJA ALERGENNA
Może zawierać gluten.
ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym miejscu.
Polecamy