SOS SOJOWY TAMARI 25 % MNIEJ SOLI BEZGLUTENOWY BIO 500 ml - LIMA
woda, SOJA*, sól morska (10,3 %), alkohol*, Aspergillus oryzae. (*certyfikowany składnik ekologiczny)
OPIS
Sos SOJOWY tamari to klasyczny sos SOJOWY wytwarzany według tradycyjnej japońskiej receptury. Dzięki swojej łagodnej nucie smakowej idealnie pasuje do szerokiego wachlarza dań, od lekkich dressingów po delikatne marynaty. Jest to produkt organiczny, co oznacza, że składniki użyte do jego produkcji pochodzą z certyfikowanych upraw ekologicznych. Ten uniwersalny sos to niezbędnik w kuchni, szczególnie jeśli lubisz subtelnie podkreślać smak potraw. Świetnie sprawdzi się w połączeniu z warzywami stir-fry, daniami z wołowiny, np. brisket, lub jako dodatek do sushi
WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 ml
Wartość energetyczna - 405 kJ/96 kcal
Tłuszcz - 0 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone - 0 g
Węglowodany - 5,3 g
w tym cukry - 1,7 g
Błonnik - 0,9 g
Białko - 12 g
Sól - 10,3 g
ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym miejscu.
Sosy
-
Bez Cukru:
BEZ CUKRU (w składnikach)
-
BEZ GLUTENU (deklaracja):
BEZ GLUTENU (deklaracja)
-
BEZ GLUTENU (w składnikach):
BEZ GLUTENU (w składnikach)
-
CERTYFIKAT BIO:
CERTYFIKAT BIO
-
Głębokość opakowania jednostkowego (cm):
6.90
-
Gwarantowany termin przydatności (w dniach):
60
-
Kraj pochodzenia:
Holandia
-
Kraj pochodzenia składników (słownik BP):
-
-
Producent:
LIMA (sosy sojowe, kawy zbożowe)
-
PRODUCENT / DYSTRYBUTOR – NAZWA I ADRES:
LIMA N.V., GROENDREEF 101, 9880 AALTER
-
Szerokość opakowania jednostkowego (cm):
6.90
-
WEGAŃSKI:
WEGAŃSKI
-
WEGETARIAŃSKI:
WEGETARIAŃSKI
-
Wysokość opakowania jednostkowego (cm):
22.00