SOS Z ŻÓŁTYCH POMIDORÓW Z KURKUMĄ BEZGLUTENOWY BIO 340 ml - ZWERGENWIESE
pomidory żółte* 62 %, woda, ananas*, cebula*, syrop z agawy*, olej słonecznikowy*, napój kokosowy*, skrobia ziemniaczana*, sól kamienna, kurkuma*, pieprz*, czosnek*, pieprz cayenne*, kminek*, kolendra*, koncentrat soku cytrynowego*. (*certyfikowany składnik ekologiczny)
OPIS
Sos pomidorowy, gotowy do spożycia. Nadaje się m.in. do makaronu lub ryżu.
Odpowiedni dla wegan.
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
Podgrzać w garnku i podawać na gorąco.
WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 ml
Wartość energetyczna: 302 kJ/72 kcal
Tłuszcz: 3,7 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,8 g
Węglowodany: 7,5 g
w tym cukry: 5,9 g
Błonnik: 1,8 g
Białko: 1,3 g
Sól: 1,4 g
ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Po otwarciu przechowywać w temperaturze 6 - 8°C i spożyć w ciągu kilku dni.
Sosy
-
BEZ GLUTENU (deklaracja):
BEZ GLUTENU (deklaracja)
-
BEZ GLUTENU (w składnikach):
BEZ GLUTENU (w składnikach)
-
CERTYFIKAT BIO:
CERTYFIKAT BIO
-
Głębokość opakowania jednostkowego (cm):
7.10
-
Gwarantowany termin przydatności (w dniach):
120
-
Kraj pochodzenia:
Niemcy
-
Producent:
ZWERGENWIESE (pasty, musy, sosy)
-
PRODUCENT / DYSTRYBUTOR – NAZWA I ADRES:
ZWERGENWIESE NATURKOST GMBH, LANGACKER 1, D-24887 SILBERSTEDT
-
Szerokość opakowania jednostkowego (cm):
7.10
-
WEGAŃSKI:
WEGAŃSKI
-
WEGETARIAŃSKI:
WEGETARIAŃSKI
-
Wysokość opakowania jednostkowego (cm):
12.20