SOS POMIDOROWY Z WARZYWAMI (VERDURE) BIO 350 g - ALCE NERO
pomidory* (52 %) (przecier pomidorowy*, pulpa pomidorowa*, podwójnie skoncentrowana pasta pomidorowa*), cukinia* (13 %), woda, bakłażan* (9 %), marchew* (4 %), cebula* (3 %), oliwa z oliwek extra virgin* (3 %), SELER* (2 %), cukier trzcinowy*, sól, bazylia*. (*certyfikowany składnik ekologiczny)
OPIS
Ekologiczny sos pomidorowy Verdure z dodatkiem klasycznych warzyw, takich jak: marchew, cebula, SELER. Sos Verdura jest potrawą gotową do spożycia. Wystarczy go jedynie podgrzać i dodać do makaronu.
WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
Wartość energetyczna - 260 kJ/62 kcal
Tłuszcz - 3,1 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone - 0,5 g
Węglowodany - 6,0 g
w tym cukry - 5,4 g
Błonnik - 2,1 g
Białko - 1,4 g
Sól - 1,1 g
ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Po otwarciu przechowywać w lodówce i spożyć w ciągu 3-4 dni.
Sosy
-
BEZ GLUTENU (w składnikach):
BEZ GLUTENU (w składnikach)
-
CERTYFIKAT BIO:
CERTYFIKAT BIO
-
Głębokość opakowania jednostkowego (cm):
7.10
-
Gwarantowany termin przydatności (w dniach):
270
-
Kraj pochodzenia:
Włochy
-
Kraj pochodzenia składników (słownik BP):
-
-
Masa netto (g):
350
-
Producent:
ALCE NERO (włoskie produkty)
-
PRODUCENT / DYSTRYBUTOR – NAZWA I ADRES:
ALCE NERO S.P.A, VIA PALAZZETTI 5C, 40068 SAN LAZZARO DI SAVENA (BO)
-
Szerokość opakowania jednostkowego (cm):
7.10
-
WEGAŃSKI:
WEGAŃSKI
-
WEGETARIAŃSKI:
WEGETARIAŃSKI
-
Wysokość opakowania jednostkowego (cm):
12.00