SOS POMIDOROWY PASSATA BIO 500 g - ALCE NERO
pomidory* (100 %). (*certyfikowany składnik ekologiczny)
OPIS
Ekologiczny sos z zagęszczonych pomidorów. Wyśmienicie smakuje z włoskim, ekologicznym makaronem Alce Nero. Stanowi doskonałą bazę dla innych sosów, np. z dodatkiem warzyw (bakłażan, cukinia, papryka) i aromatycznych, świeżych ziół (bazylia, rozmaryn i tymianek)
WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
Wartość energetyczna - 139 kJ/33 kcal
Tłuszcz - 0 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone - 0 g
Węglowodany - 5,3 g
w tym cukry - 4,4 g
Błonnik - 2,7 g
Białko - 1,7 g
Sól - 0 g
ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Po otwarciu przechowywać w lodówce i spożyć w ciągu 3-4 dni.
NAGRODY
Produkt zdobył wyróżnienie na Targach NATURA FOOD i beECO w konkursie „Złoty Medal NATURA FOOD 2018”.
Sosy
-
Bez Cukru:
BEZ CUKRU (w składnikach)
-
BEZ GLUTENU (w składnikach):
BEZ GLUTENU (w składnikach)
-
CERTYFIKAT BIO:
CERTYFIKAT BIO
-
Głębokość opakowania jednostkowego (cm):
7.20
-
Gwarantowany termin przydatności (w dniach):
180
-
Kraj pochodzenia:
Włochy
-
Kraj pochodzenia składników (słownik BP):
Włochy
-
Masa netto (g):
500
-
Producent:
ALCE NERO (włoskie produkty)
-
PRODUCENT / DYSTRYBUTOR – NAZWA I ADRES:
ALCE NERO S.P.A, VIA PALAZZETTI 5C, 40068 SAN LAZZARO DI SAVENA (BO)
-
Szerokość opakowania jednostkowego (cm):
7.20
-
WEGAŃSKI:
WEGAŃSKI
-
WEGETARIAŃSKI:
WEGETARIAŃSKI
-
Wysokość opakowania jednostkowego (cm):
16.10