SOS POMIDOROWY Z OLIWKAMI BEZ DODATKU CUKRÓW 340 g - KROKUS
przetarte pomidory (85 %), oliwki czarne (5,5 %), oliwki zielone (5 %), cebula, czosnek, sól, oliwa z oliwek, oregano.
OPIS
Sos pomidorowy z oliwkami produkujemy ze świeżych pomidorów, a nie z koncentratu. Pomidory gruntowe przecieramy przez sita, zagęszczamy odparowując wodę - nie dodajemy substancji zagęszczających.
Do tak przygotowanej bazy dodajemy oliwki czarne i zielone, cebulę, czosnek, oregano, pietruszkę i sól. Nasz sos jest bez dodatku cukru. Całość jest dosmakowana i gotowa do spożycia od razu po otwarciu słoika.
Sos pomidorowy z oliwkami możemy dodać do makaronu i błyskawicznie przygotować spaghetti. Możemy użyć go jako sos pomidorowy do pizzy, do spaghetti bolognese, sosów do RYB, gołąbków, pulpetów itd.
WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
Wartość energetyczna: 254 kJ / 61 kcal
Tłuszcz: 1,8 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,4 g
Węglowodany: 9,0 g
w tym cukry: 6,0 g
Białko: 2,1 g
Sól: 0,8 g
ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
Sosy
-
Bez Cukru:
BEZ CUKRU (w składnikach)
-
BEZ GLUTENU (w składnikach):
BEZ GLUTENU (w składnikach)
-
Głębokość opakowania jednostkowego (cm):
7.00
-
Gwarantowany termin przydatności (w dniach):
90
-
Kraj pochodzenia:
Polska
-
Masa netto (g):
340
-
Producent:
KROKUS (przetwory owocowe i warzywne)
-
PRODUCENT / DYSTRYBUTOR – NAZWA I ADRES:
Krokus Przetwórnia Owoców i Warzyw Czesław Caryk sp.j. Pająków 25 B, 26-704 Przyłęk
-
Szerokość opakowania jednostkowego (cm):
7.00
-
WEGAŃSKI:
WEGAŃSKI
-
WEGETARIAŃSKI:
WEGETARIAŃSKI
-
Wysokość opakowania jednostkowego (cm):
13.00