KAPUSTA KISZONA CZERWONA BEZGLUTENOWA BIO 400 g - KOWALEWSKI
ekologiczna kapusta czerwona 99 %, naturalna sól kamienna kłodawska.
OPIS
Kapusta czerwona kiszona powstaje w wyniku naturalnej fermentacji czerwonej kapusty. Produkt pasteryzowany.
Zawiera naturalną witaminę C wytworzoną przez żywe kultury bakterii kwasu mlekowego, pochodzące z ekologicznego środowiska. Witamina C pomaga w prawidłowym funkcjonowaniu układu odpornościowego.
Zalecana porcja produktu do spożycia w ciągu dnia niezbędna do uzyskania korzystnego działania produktu: spożywać 670 g.
Zrównoważona i zbilansowana dieta oraz zdrowy styl życia są podstawą prawidłowego funkcjonowania organizmu.
WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
Wartość energetyczna - 102 kJ/24 kcal
Tłuszcz - <0,5 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone - <0,1 g
Węglowodany - 2,9 g
w tym cukry - 1,0 g
Błonnik - 2,7 g
Białko - 1,6 g
Sól - 1,0 g
Witamina C - 18 mg (23 %)**
** dzienna referencyjna wartość spożycia witaminy C (dla osoby dorosłej)
ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym, chłodnym i zacienionym miejscu. Po otwarciu przechowywać w lodówce w szczelnie zamkniętym oryginalnym opakowaniu i spożyć w ciągu 48 godzin
Warzywa i grzyby przetworzone
-
Bez Cukru:
BEZ CUKRU (w składnikach)
-
BEZ GLUTENU (deklaracja):
BEZ GLUTENU (deklaracja)
-
BEZ GLUTENU (w składnikach):
BEZ GLUTENU (w składnikach)
-
CERTYFIKAT BIO:
CERTYFIKAT BIO
-
Głębokość opakowania jednostkowego (cm):
8.00
-
Gwarantowany termin przydatności (w dniach):
120
-
Kraj pochodzenia:
Polska
-
Masa netto (g):
400
-
Producent:
KOWALEWSKI (przetwory warzywne, dania gotowe)
-
PRODUCENT / DYSTRYBUTOR – NAZWA I ADRES:
KOWALEWSKI SPÓŁKA Z OGRANICZONĄ ODPOWIEDZIALNOŚCIĄ, STAWISZCZE 1 A, 98-200 SIERADZ
-
Szerokość opakowania jednostkowego (cm):
8.00
-
WEGAŃSKI:
WEGAŃSKI
-
WEGETARIAŃSKI:
WEGETARIAŃSKI
-
Wysokość opakowania jednostkowego (cm):
11.00